Vanløsespejderne – Hyltebjerg Gruppe

Voksen Spejder

Hyltebjerg gruppe arbejder på skabe tilbud om voksen Spejder.

Der er rig mulighed for at opleve spejdernes fællesskab, friluftsliv og udfordringer som voksen. Som voksen kan du f.eks. blive spejderleder, blive medlem af en klan eller bare hjælpe lidt til på f.eks. store aktiviteter eller ture, hvor der er brug for ekstra hjælp.

Skal jeg have været spejder for at blive leder?

Nej, du behøver hverken have alverdens viden og erfaring indenfor friluftsliv eller være ekspert i aktiviteter for børn og unge, for at være med. De andre ledere skal nok hjælpe dig godt i gang. Har du mod på at give børn og unge en god oplevelse, og indgå i et fællesskab, er det alt rigeligt. Vanløsespejderne – Hyltebjerg Gruppe byder løbende nye ledere velkommen i vores fællesskab.

Hvad laver man som spejderleder?
Som spejderleder er man med til at planlægge de aktiviteter, som spejderne laver. Det kan være alt fra at finde en sjov udendørsaktivitet, til at planlægge en spændende tur. Rollen som spejderleder handler faktisk mere om vejledning, end om at tage styring af aktiviteterne. Og det gælder særligt, som spejderne bliver ældre og mere selvstændige. Faktisk er en af de vigtigste opgaver som spejderleder at kunne træde et skridt tilbage og lade spejderne selv klare de udfordringer, de bliver stillet.

Hvad handler spejder egentlig om?
Grundidéen med spejder er, at børn og unge udvikler sig, så de både bliver selvstændige, lærer at begå sig i et fællesskab og får mod på at tage ansvar for sig selv og andre. Det lyder måske ret stort, men i praksis handler det om, at spejderne oplever fællesskab, friluftsliv og udfordringer.

Hvor stor en opgave er det at være leder?
Det er en vigtig opgave at være spejderleder. Selvom man måske kun er spejderleder en gang om ugen, kan man have stor positiv indflydelse på de børn og unge man arbejder med, fordi man tilbyder en anden voksenrolle, end den der kendetegner deres forældre, pædagoger og lærere. Ud over at man som spejderleder skal bruge tid på selve spejdermøderne, er der også planlægning heraf, hvor man tilrettelægger aktiviteterne, så spejderne udfordres og lærer nyt.

Kan jeg bare hjælpe lidt til engang imellem?
Ja, i langt de fleste tilfælde er vi ledere nok til at klare de ugentlige spejdermøder, men særligt i forbindelse med større arrangementer, juleweekenden og lejre, eller hvis nogen af de faste ledere må melde afbud til et møde, vil vi meget gerne have nogen voksne at trække på. Der er altså mange muligheder for at være voksen spejder hos os. Bare spørg lederne i gruppen. Men pas på, det kan være stærkt vanedannende, at se børn og unge udvikle sig.